Unknown

Heldagskurs Vin och Mat med Michel Jamais

Vill du träffa Kaijas största idol och läromästare i mat och dryck? Brinner du för god mat och hur kombinationen med rätt vin förhöjer smaken på både maten och vinet? Vi är otroligt stolta att få ha en av Sveriges största experter på ämnet hos oss! Söndagen den 26 november , klockan 09.30 – 16.00 kommer Michel Jamais att hålla kurs hos oss för första gången.

Upplägget är lika lärorikt som inspirerande och roligt. Vi börjar med 2.5 timmars teori om smaksinne, känselsinne och grunderna inom mat och dryck i kombination, inklusive en intressant provning. Därefter går vi in i köket, delas in i fem grupper som var och en får en flaska vin tilldelad. Till den ska man sedan under knappt 2 timmar skapa och laga en rätt utifrån vinets fyllighet, fruktighet, sötma, syra, tanniner och dofter. Varje grupp gör sin rätt. Därefter njuter vi av de fem gruppernas rätter till respektive vin och diskuterar rätterna, vinerna och hur vi upplever kombinationerna.

Michel som är sommelier, konsult och skribent, tillika en av de främsta experterna på mat och dryck i kombination, populär provningsledare över hela landet, huvudskribent i vintidningen Livets Goda och författare av många dryckesböcker. Michel är hyllad för sina böcker och har bland annat skrivit ”Michels öl & mat” och ”Vinet & Maten”. För att alltid hålla sig uppdaterad genomför Michel upp mot 15 resor per år till vinregioner runt om i världen.

 

Priset för kursen är 2495:- och antalet kursdeltagare begränsat till 15 stycken.

DATUM:
26 november 2017

ANTAL DELTAGARE:

Max 15 personer

PLATS:
Uppdrag:köket, Gränby

TID:
09.30  – 16.00

PRIS:
2495:-/person

ANMÄLAN:
info@uppdragkoket.se