Detta recept serverades på event som hölls i samarbete med Frederik Zäll för ICA Kvantum Gränbys bästa stamkunder, den 27-28/9 2016.

 

BRUNSWICK STEW (GET YOURSELF A HUSBAND STEW)

 

6 – 8 portioner

 

1 grillad kyckling
400 g fläskfärs
4 stjälkar selleri
3 stora morötter
1 stor gul lök
800 g potatis
vatten + hönsbuljongtärningar
2 lagerblad
1 msk paprikapulver
1 dl barbequesås
½ dl ketchup
1 msk Worcestershire sauce
Ca 150 g konserverade majskorn
Ca 150 g blandade bönor
Salt & svartpeppar
Rapsolja
Servera gärna med Louisiana Hot Sauce

 

Lägg kycklingen i en stor kastrull tillsammans med löken skuren i stora klyftor. Slå på vatten så att det täcker kycklingen helt. Smula ner buljongtärningar, ungefär en tärning per 8 dl vatten. Låt koka ihop tills kycklingen blir mör, cirka 1 timme. Kycklingen skall vara täckt av vatten hela tiden. Sila 1 liter av buljongen till en gjutjärnsgryta och släng bort resten. Bena ur kycklingen och gaffla det mjuka köttet i munsbitar.

 

Bryn fläskfärsen i rapsolja med salt och peppar. Skala och skär morötterna och potatisarna i mindre bitar. Skiva selleristjälkarna.

 

Koka upp den sparade buljongen igen och tillsätt morot, potatis, selleri, kycklingkött, fläskfärs, paprikapulver, barbequesås, ketchup, worcestershire och lagerblad. Krydda rikligt med svartpeppar. Låt sjuda till önskad tjocklek, cirka en timme med locket på glänt.

 

När det återstår några minuter, vänd i majskorn och bönor. Låt allt bli riktigt varmt och servera sedan med ett gott majsbröd. Toppa grytan med hot sauce.

 

Now that’s a stew for ya’ll!

 

Detta recept är skapat av Frederik Zäll. 

www.lyxlagat.se