Pumpa: rosta pumpakärnor

 

Nu är det hög tid för pumpa! Att fixa en pumplykta är enkelt och roligt – men glöm inte att ta hand om resten av pumpan. Att rosta pumpakärnor går snabbt och är supergott att äta som nyttigt snacks, lägga i müslin eller strö på en paj. Sara rostade pumpkärnorna som blev kvar efter att Anna karvat pumplyktor, såhär gjorde hon:

 

För pumpakärnor från två små pumpor

UGN: 225-250 grader

  1. Rensa pumpakärnorna från fruktköttet.
  2. Skölj pumpkärnorna under rinnande vatten i ett durkslag.
  3. Torka försiktigt av den värsta fukten med hushållspapper.
  4. Sprid ut pumpakärnorna på ett rent bakplåtspapper på en normalstor plåt.
  5. Ringla över lite neutral olivolja, toppa med flingsalt efter smak.
  6. Rosta i ugnen i cirka 5-10 minuter. Det kan gå snabbt, så håll koll!
  7. Låt svalna och använd t.ex. i sallader eller som snacks. Mums!